تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/02/23 - 09:20
کد خبر: 355640

زادمهر در گفت‌وگو با «خبرنامه دانشجویان ایران»؛

سانسور در رسانه ملی وجود ندارد/ برخی از سریال‌ها دچار افت کیفیت شده‌اند

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه واکنش بازیگران سریال های «پایتخت» و «نون.خ» هنگام پخش این دو اثر طبیعی بوده است، تصریح کرد: قطعا آنها به خاطر تلاش هایی که در هنگام صحنه فیلمبرداری داشته اند، دوست دارند که ماحصل این تلاش ها را از آنتن تلویزیون ببینند و دلخوری انها طبیعی و حق آنهاست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛علی زادمهر، کارشناس فرهنگی در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» درباره حواشی ایجاد شده هنگام پخش سریال «پایتخت» و «نون، خ» و‌مباحثی همچون سانسور  گفت: به نظرم در رسانه ملی مقوله سانسور و ممیزی به معنای انچه در خارج از تلویزیون برای اثار هنری اعمال می شود، اصلا وجود ندارد. به عبارت دیگر گاهی اثری توسط بخش خصوصی تولید می شود و بعد برای دریافت مجوز ارگان مربوطه اعلام می کند که باید بخش هایی از اثر حذف شود که این مسئله همان سانسور است و یا یک فیلم سینمایی که قبلا مجوز دریافت کرده و حتی پخش هم شده، قرار است از رسانه ملی پخش شود و تلویزیون برای نمایش آن برخی از سکانس هایش را حذف می کند که این مهم هم مصداق سانسور است.

وی در همین زمینه افزود: اما زمانی که رسانه ملی خودش سریالی را سفارش داده قطعا در زمان پخش سریال را با ملاحظات خاص به خودش روی آنتن می برد، چرا که ممکن است در زمان ساخت سریال یکسری مبانی مدنظر باشد اما هنگام پخش به دلیل فاصله زمانی طی شده اتفاقات دیگری رقم خورده باشد که صداو سیما مجبور به حذف برخی سکانس ها و یا برعکس پررنگ تر شدن برخی سکانس های دیگر شود و این مهم را نمی توان ممیزی دانست.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه واکنش بازیگران سریال های «پایتخت» و «نون.خ» هنگام پخش این دو اثر طبیعی بوده است، تصریح کرد: قطعا آنها به خاطر تلاش هایی که در هنگام صحنه فیلمبرداری داشته اند، دوست دارند که ماحصل این تلاش ها را از آنتن تلویزیون ببینند و دلخوری انها طبیعی و حق انهاست.

زادمهر درباره حواشی ایجاد شده پیرامون پخش پشت صحنه «پایتخت» و حتی پخش سریال «زیرخاکی» اظهار داشت: معتقدم این حواشی به خود سریال ها برنمی گردد و ارتباطی به مسایل فنی مربوط به این آثار ندارد، بلکه مشکل به جای دیگری مربوط می شود. به عبارت دیگر گاهی افرادی با افراد دیگر مشکل پیدا می کنند و در نهایت این مشکلات را به سریال ها می کشانند و در اصل هیچگاه این دو سریال از لحاظ فنی مورد نقد قرار نگرفته اند و مصداق این حرف نیز نظرسنجی خود صداوسیما از میزان مخاطبان این دو اثر است که بیش از ۸۰ درصد مخاطبان از «پایتخت» رضایت داشتند و حتی «زیرخاکی» نیز پربیننده ترین سریال ماه رمضان است.

وی درباره عدم ارتباط موضوعی سریال های ماه مبارک رمضان امسال با این ماه تصریح کرد: رسانه ملی هم با توجه به مشکلات بودجه ای کشور با مشکلات مالی روبه روست و از طرف دیگر کمی هم با ضعف برنامه ریزی و مدیریتی همراه هستیم و امسال هم که شیوع بیماری کرونا مزید برعلت شده است؛ چرا که سریالی مانند «نون.خ» قرار بود در ماه رمضان  پخش شود اما و با توجه به اینکه سیاست مبنی بر در خانه ماندن مردم و ایجاد سرگرمی برای انها، «نون.خ» زودتر از موعد مقرر پخش شد.

این کارشناس فرهنگی در توضیح بیشتر این مسئله گفت: طبیعتا رسانه ملی پخش «زیرخاکی» را برای زمان دیگری در نظر گرفته بود اما چون برای ماه رمضان با توجه به شرایط ایجاد شده سریالی نداشت مجبور به پخش «زیرخاکی» برای این ماه شد، اما در مجموع رسانه ملی باید برای مناسبت های مختلف برنامه ریزی دقیق داشته باشد تا با کنداکتور خالی روبه رو نشود.

زادمهر درباره پایین آمدن سطح کیفیت سریال سازی طی سال های اخیر افزود: این مسئله هم دلایل ‌مختلفی دارد و در وهله اول باید برنامه ریزی ها منسجم تر شود و ارتباط با کارگردانان و فیلمسازان بیشتر شود، البته امسال کرونا همه را شگفت زده کرد و تمام برنامه ریزی ها را تحت الشعاع قرار دارد و موضوع دوم اینکه حتما نباید در ماه رمضان سریالی پخش شود که ارتباطی با این ماه داشته باشد، هر چند که اگر اینگونه باشد قطعا بهتر خواهد بود، اما عدم ارتباط محتوایی سریال با این ماه ایاد محسوب نمی شود.

وی گفت: کارگردانانی که برای رسانه ملی سریال می سازند چون تصورشان این است که تلویزیون یکی از گسترده ترین رسانه ها به شمار می رود و اثرشان توسط مخاطبان زیادی دیده می شود، احساس می کنند که نیازی به روابط عمومی و اطلاع رسانی پیرامون اثرشان ندارند، در حالی که اصل ارتباطات ثابت کرده که وقتی خبری  و یا اثری منتشر می شود، تعداد مخاطبان در تکرار  و بازپخش اثر افزایش پیدا می کند و به همین دلیل باید در فضای رسانه ای و مجازی کار اطلاع رسانی درستی پیرامون سریال ها شکل بگیرد.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه افت کیفت محتوایی برخی سریال ها را قبول دارم، اظهار داشت: البته افت کیفت به حدی نیست که آثار نتوانند مخاطبان خاص به خودشان را پیدا نکنند بلکه می توان با کمی کار تبلیغاتی و اطلاع رسانی بهتر مخاطب بیشتری را برای برخی سریال هت به دست آورد.

زادمهر با تاکید بر اینکه رسانه ملی به دستاوردهایش توجه چندانی ندارد، تصریح کرد: امروز بسیاری از بازیگرانی که در سینما شناخته شده اند مانند سعید اقاخانی، مهرام مدیری و... همگی از رسانه ملی به سینما معرفی شده اند و تصور می کنم تلویزیون باید کمی همکاری اش را با این بازیگران بیشتر کند. چرا زمانی که مهران مدیری می تواند در نمایش خاکی سریال بسازد ما باید تنها در یک برنامه ۳ شبی از او در رسانه ملی استفاده کنیم، طبیعتا اگر رسانه ملی کمی ارتباطش را با هنرمندان و سینما بیشتر کند، می تواند آثار بهتری را تولید و روی آنتن ببرد.

وی در پاسخ به این سوال که عده ای معتقدند برعکس باید به جوان ها میدان داده شود، گفت: در سینما زمانی که اثری ساخته شود یا از هزینه کرد شخصی افراد است و یا با وام ساخته شده و قطعا باید تلاش زیادی برای بازگرداندن سرمایه صورت بگیرد، حال با فیلم فروش خولی دلر یا خیر اما در رسانه ملی موضوع متفاوت است و بحث بیت المال مطرح می شود، از سوی دیگر اگر اثر ضعیفی ساخته شود ممکن است در یک بازه دو هفنه ای یا یک ماهه مخاطبان یک شبکه تلویزیونی از دست برود و به همین باید مراقبت های به مراتب بیشتری صورت بگیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کنایه سنگین رحیم‌پور ازغدی به بسیج دانشجویی کشور!
گزارش تصویری همایش اعزام دانشگاهیان به عمره مفرده +عکس
تعرض مرد رمال به زنان به بهانه بخت گشایی
انتخاب عجیب تراکتور برای بازی با استقلال
افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور
وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
مجری باسابقه ورزشی درگذشت
دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
دیدار جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر انقلاب
بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
پیدا شدن دختر فراری در کلانتری
مالیات در انتظار خانه‌های خالی/ ۵۷۰ هزار واحد خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شده است
مرگ عجیب پسر دانش‌آموز با مشت همکلاسی
جزئیات و نحوه پرداخت ارز به زائران حج تمتع
افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
زمان عرضه خودروهای وارداتی و خودروهای برقی اعلام شد +جزئیات
حسن روحانی دلایل ردصلاحیتش را اعلام کرد
خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
۱۱ بازیکن نکونام برای فتح تبریز
ستاره سپاهان برای انتقام به آزادی می‌آید
ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top